AURAWHITE BEAUTY TRIPEPTIDE GOLD REVIEW
AZRI ALWAYS ASLI
AURAWHITE BEAUTY TRIPEPTIDE GOLD REVIEW

Selama saya berumur 19 tahun saya mengalami kulit yang sangat teruk hampir tidak ada keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang ramai. Dengan cara pengambilan produk ini kulit saya tidak lagi  bermasalah seperti dulu kerana dengan adanya Aurawhite Beauty Tripeptide Gold kulit saya menjadi lebih anjal, gebu, segar dan sihat. Untuk lelaki atau perempuan yang berumur 16 tahun ke atas ia sangat digalakkan minum-minuman kolagen khusus untuk mencantikkan dalaman dan luaran.

 

Produk ini juga meningkatkan penghasilan kolagen secara optimum. Aurawhite Beauty Tripeptide Gold juga menggunakan 100% ramuan semulajadi seperti Blueberry, Sakura, Vitamin E, Olive oil, Aloe Vera, Cransberry, Elastin, Grape Seed, Rose Hips, Astaxanthin, Tomato, Tripeptide Collagen.

 

Antara Kebaikan Aurawhite Beauty Tripeptide Gold ia membaik pulih struktur kulit, kulit menjadi lebih cerah, anjal, gebu dan lembap, mengurangkan garisan halus dan kedutan, mengaktifkan sintesis penghasilan kolagen pada tubuh, mengatasi masalah kulit seperti jerawat, jeragat, pigmentasi dan tompok hitam, melindungi kulit dari sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran, mencantikan kuku lebih kuat dan atasi masalah keguguran rambut, meningkatkan penghasilan susu ibu, mengatasi masalah lenguh badan, ramuan premium membekalkan zat penting untuk kulit.

 

Bahan Utama Aurawhite Beauty Tripeptide Gold :

Blueberry: Blueberry kaya dengan agen antioksidan yang bertindak meneutralkan radikal bebas selain itu, juga dapat mencegah kerosakan sel kulit, melambatkan proses penuaan serta memperbaiki struktur kulit ia agar tampil lebih halus dan berseri.

Aloe Vera: Tumbuhan yang berasaskan gel ia juga berupaya mengalakkan penghasilan kolagen dalam tisu kulit bagi meningkatkan keanjalannya, menyikirkan sel-sel kulit mati serta mengekalkan kelembapan kulit. Aloe Vera juga berupaya mempercepatkan proses penyembuhan luka, memudarkan kesan parut, mengatasi masalah kegatalan di samping membantu menyegarkan lagi kulit anda.

Cransberry: Cransberry kaya dengan serat, Vitamin E dan C yang bertindak memelihara kulit dan juga sebagai agen antioksidan untuk mencegah kerosakan sel dan menentang proses penuaan. Di samping itu, ia juga berupaya meningkatkan keanjalan dan ketegangan kulit, serta membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat sinaran ultraviolet (UV). Manakala asid lemak Omega 3,6 dan 9 yang turut terkandung di dalam cransberry pula berupaya mengekalkan kelembapan kulit seterusnya mengatasi kulit kering, kasar dan tidak bermaya.

Tomato: Buah Tomato kaya dengan kandungan vitamin A dan C yang bertindak sebagai antioksidan bagi menentang proses penuaan serta kerosakan kulit akibat radikal bebas dan sinaran UV. Ia juga ternyata berkesan untuk mengecilkan liang pori, mencerahkan kulit serta membantu merawat pelbagai jenis masalah kulit seperi jerawat, eczemadab pspriasis.Malah tomatojuga berupaya mengawal penghasilan sebum atau minyak di dalam lapisan kulit seterusnya membantu mengatasi masalah liang pori yang tersumbat serta tona kulit yang tidak sekata.

Tripeptide Collagen: Collagen merupakan struktur protein utama yang kaya dengan khasiat untuk kesihatan luaran dan dalaman. Tripeptide Collagen juga mengandungi 3 jenis asid amino yang mampu membina dan mengekalkan tisu yang sihat, menyeimbangkan kandungan protein dalam badan serta mengekalkan kelembapan dan kehalusan kulit.Collagen juga bersifat antioksidan dan berupaya memelihara keanjalan dan keremajaan kulit di samping mempercepatkan proses pemulihan luka pada kulit

Astaxanthin: Astaxanthin adalah sejenis karotenoid atau pigmen yang boleh diperoleh daripda yis, ikan salmon dan udang. Selain itu, juga dapat membantu mencegah radang dan radikal bebas dan melambatkan proses penuaan.Ia turut berupaya mencegah serta mengatasi masalah kedutan dan kesan terbakar akibat pancaran cahaya matahari dan sekaligus membantu mengatasi masalah jeragat.

Anggur: ia juga ternyata diperkaya dengan khasiat dari sumber vitamin B2yng berfungsi menentang radikal bebas.Anggur juga mampu melindungi kulit dripda kerosakan akibat sinaran cahaya matahari , mengurangkan kesan parut , membantu memelihara kehalusan dan keremajaan kulit, serta memperbaiki tona kulit agar ia tampil lebih sekata.

Multivitamin: Gabungan mineral seperti Vitamin A, B kompleks C,D dan E serta potassium,kalsium, zink, magnesium ini mempunyai pelbagai khasiat yang penting bagi kesihatan dan kejelitaan kulit.Ia tinggi kandungan antioksidan yang berupaya menyingkirkan toksin,mencegah kerosakan sel serta melambatkan proses penuaan

 

Cara pengambilan Aurawhite Beauty Tripeptide Gold:

*Campurkan 2 Scoops Aurawhite ke dalam 120ml air sejuk ke dalam shaker dan gocangkan sedia untuk diminum.

*Amalkan 2 kali sehari pagi sbelum sarapan dan malam sebelum tidur. Untuk kesan optimum amalkan ketika perut kosong.

*Jika period, seeloknya stop kejap untuk 3 hari pertama then sambung balik masa hari keempat

Selain itu, ia juga ada menyediakan cara pengambilan Aurawhite ketika Bulan Ramadan:

Ketika Bersahur:

*Bancuhkan 2 Scoops Aurawhite ke dalam 120ml air masak. Minum sebelum bersahur

*Bancuhkan 2 Scoops Aurawhite ke dalam 120ml air masak. Minum 3-4 jam selepas berbuka.

Pantang untuk pengambilan Aurawhite Beauty Tripeptide Gold:

*Elakkan minum-minuman kafien dan banyakkan minum-minuman air putih

Keberkesanan pengambilan Aurawhite Beauty Tripeptide Gold:

*Kesan itu bergantung pada badan kita dan ada yng Nampak kesan seawal 3 hari

 

Kesimpulannya,tidak semestinya produk wanita tidak boleh dipkai oleh lelaki jadi selama saya mengamalkan Aurawhite Beauty Tripeptide Gold sangat berkesan dan berpatutan. Memang rugi kalau you guyss tak cuba

 

 

 

Leave a reply